Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se
Starta eller stoppa snurran
  • R/V Nereus

  • Fartyget Doris

Fartyg

R/V Nereus

Forskningsfartyget Nereus är 16 meter långt och utrustat för marin utbildning och forskning under dagsturer i kustnära vatten. Besättningen är väl förtrogen med handhavande av vetenskaplig utrustning och med lokala förhållanden. På expeditioner inomskärs kan Nereus ta 48 personer, och utomskärs 23 personer.

Specifikationer R/V Nereus (pdf, 14 MB)

Nereus är utrustad med AIS (Automatic Identification System). Fartyget sänder regelbundet information om sin position, kurs, hastighet, m.m. Man kan följa Nereus färd via MarineTraffic.

Doris

Fartyget Doris är 9 meter långt och utrustat för marin utbildning och forskning under dagsturer i kustnära vatten. Personer med sjöbefälsexamen klass 8 och med visad förtrogenhet med fartyget får själva köra Doris.Specifikationer Doris (pdf, 9 MB)

 

Fartygen har tillgång till ett stort utbud av mätinstrument och provtagningsutrustning både för öppet vatten och sediment, inkluderat planktonnät, skrapor, CTD, rosettprovtagare, fjärrstyrda undervattensfarkoster (ROV) med mera.

Vi har också fältutrustning som används på grunt vatten och från land, liksom från småbåt.


Sex mindre båtar med aktersnurror finns vid Tjärnölaboratoriet.

Sidansvarig: Martin Larsvik|Sidan uppdaterades: 2020-01-22
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?