Myntceremoni för nya forskningsfartyget

Nyhet: 2015-01-12

I reportaget medverkar projektledare Anders Backman och Katarina Abrahamsson, professor i analytisk och marin kemi.

På det varvsområde där fackföreningen Solidaritet en gång bröt ny mark har nu Göteborgs universitets nya forskningsfartyg Skagerak "välsignats" genom en traditionell myntceremoni. Ceremonin innebär att en eller flera mynt placeras i fartyget för att bringa tur. Myntceremonin är en gammal tradition från segelfartygens tid.

Göteborgs universitets nya forskningsfartyg Skagerak byggs vid Nauta Shiprepair Yard i Gdansk i Polen. Fartyget beräknas vara klart till hösten och ska invigas i Göteborg av kungen.

Fotograf: Johan Wingborg, Göteborgs universitet.

AV:

Artikeln publicerades först på: science.gu.se

Sidansvarig: Martin Larsvik|Sidan uppdaterades: 2020-01-14